Om Meg Selv

Mitt navn er Olav Nils. Jeg er utdannet arkeolog fra Universitetet i Bergen, men studerte også et par år i Oslo før jeg flyttet vestover.

Bloggen min handler om samisk kultur og historie og bygger videre på de overordnede diskusjonene med hensyn til samer, og tar for seg kulturminnene som knyttes til samisk kultur. Samene er innvandrere i sørlige skandinavia med svært kort historie her men hvis man reiser litt rundt i Norge så treffer man på dem titt og ofte når man har rundet Trondheim.

Nordmenn og Samer har levd side om side med hverandre i over tusen år, men de førte adskilte liv, for mesteparten av den tiden. Mesteparten av samene flyttet rund med store flokker av reinsdyr, mens nordmenn var fastboende bønder.

Selv ble jeg kjent med samer for første gang da jeg var på førstegangstjeneste i Troms, og tjenestegjorde med noe gutter fra Alta. Vi fant tonen og etter endt tjeneste ble jeg invitert på reinsdyrsamling. Vi bodde utpå vidda, samla og merka dyr i en måned. Ble bitt av en million mygg og drakk litervis av bålkaffi med fleskebiter og smør oppi.

Etter det ble jeg meget interessert i samisk kultur og jeg er ofte nordpå på besøk også for å ha gode villmarksopplevelser, men mest for å finne ut mer om samenes livsførsel deres, deres tro og historie.

Privacy Policy